Stichting Jottem!
            

Workshop Gitaarspelen door Ruben Hoeke start op 8 maart 2016.

Aanmelden

‘Jong, oud, man, vrouw, kind, bouwvakker, advocaat, reclasseringsambtenaar, topsporter… Het maakt niet uit. Alles komt samen met maar een doel: spelen!’

Sinds 2008 geeft Ruben Hoeke gitaarworkshops voor beginnende en gevorderde gitaristen. De tiendelige serie wordt afgesloten met spetterende presentaties voor publiek. Tijdens Rubens gitaarworkshops komen alle facetten van het gitaarspelen ruimschoots aan bod. Basiskennis, akkoordenleer, techniek, timing, blues, rock, pop, soul, swing, improvisatie en vooral; samenspel, ritmiek en ‘feeling’.

Ruben begon op veertienjarige leeftijd met gitaarspelen en heeft sindsdien met vele nationale en internationale muzikanten samengewerkt. In 2008 wordt hij door zijn Nederlandse collega muzikanten verkozen tot ‘Nederlands Beste Gitarist’. In maart 2014 kiezen lezers van het toonaangevende blad ‘De Gitarist’ hem als ‘Beste Blues-Rock Gitarist Benelux’. In 2015 ontvangt hij een ‘Dutch Blues Award‘. Noten lezen kan hij niet. Volgens hem is dat ook geen voorwaarde om muziek te kunnen maken. Door middel van voorspelen, uitleggen en een inmiddels meer dan 100 pagina’s  workshopboek, zal Ruben de cursisten klaarstomen voor de presentatie(s). Zijn visie is duidelijk: ‘Handen uit de mouwen, zo min mogelijk theorie en in betrekkelijk korte tijd zo goed mogelijk gitaar leren spelen.’ Na tien workshopavonden volgt die extra zet: Het podium op.

‘De optredens zijn ontzettend leuk. Daar komt alles samen. Je ziet de mensen van tevoren steeds zenuwachtiger worden, maar als ze er eenmaal staan… Man, dan gaat het dak er af! Ik vind het leuk de mensen kennis te laten maken met de positieve energie en de kick die het spelen van een optreden met zich meebrengt. Fouten maken is niet belangrijk. Plezier en lekker knallen, daar gaat het om. Gitaarspelen is voor mij net als praten. Muziek blijft toch een manier van communiceren. Een soort vijfde dimensie. Toen ik met noten lezen begon, ging voor mij het plezier van het spelen er af. Jezelf blijven ontwikkelen door te kijken, luisteren, dingen uitzoeken en risico’s nemen, bleek ook voor mij de manier. Eén noot zegt soms meer dan duizend. Luister maar eens naar BB King. Of Peter Green. En zelfs die ene noot heeft een basis, een oorsprong en ook daar zal ik aandacht aan besteden. De kunst is het laten ontstaan van een fundament. Leren doseren, dynamisch spelen, je horizon verbreden. En dan als finale optreden voor een volle zaal met een vette rockband. Hoe mooi is dat?’

De workshop is geschikt voor alle leeftijden en elk niveau. De workshops worden opgedeeld in twee of drie groepen, te weten een beginnersgroep, een tussengroep en een  gevorderden groep. Tijdens de lessen wordt er gespeeld op een, zelf mee te brengen, akoestische gitaar. De presentatie is op elektrisch versterkte gitaar. Tijdens de optredens worden de cursisten door de Ruben Hoeke Band  ondersteund.


Beginners: geen tot weinig (akkoorden)kennis.

Tussengroep: basisakkoorden majeur, mineur, septiem beheersen. *

Gevorderden: basisakkoorden en barré-akkoorden beheersen. Soleren en zelfstandig liedjes kunnen uitzoeken.

* Bij meer dan 30 deelnemers wordt er een tussengroep gecreëerd.


Gitaarworkshop Jottem Wormerveer voorjaar 2016, dinsdagavond 18:30 – 22:00

Maart: 8, 15, 22, 29   

April: 5, 12, 19

Mei: 3, 10, 17

Optredens: 13, 14, 15, 20 en 21 mei


Gitaarworkshop Jottem Wormerveer najaar 2016, dinsdagavond 18:30 – 22:00

September: 13, 20, 27

Oktober: 4, 11, 18, 25

November: 1, 8, 15

Optreden(s): volgt


Meld je HIER aan voor de 2016 Gitaarworkshops die van start gaan in Jottem!


Kosten RH Gitaarworkshop 2016: tien workshopavonden + optreden(s): €250,- p/p